Hvordan styrkes immunforsvaret?

Hvordan styrkes immunforsvaret?

Hvordan styrkes immunforsvaret?

Immunforsvaret kan beskrives som kroppens skjold. Det er det, som gør, at vi kan modstå bakterier og undgår at blive syge alt for ofte. Nogle har et ekstra stærkt immunforsvar og bliver stort set aldrig syge, andre har et mere svækket immunforsvar og døjer oftere med influenza og andre sygdomme.
Men kan du gøre noget for at forbedre dit immunforsvar? I dette indlæg vil vi gøre dig klogere på, hvordan du styrker dit immunforsvar bedst.
4 gode råd til at styrke immunforsvaret
Døjer du med et svækket immunforsvar? Så er det en god idé at tænke over din livsstil, hvor du måske vil opdage et par vaner eller rutiner, der kan ændres på. Vi har samlet 4 gode råd til, hvordan du styrker dit immunforsvar blot ved få ændringer i hverdagen:


1. Spis sundt og varieret
Der er ingen, der siger, at du bør spise kylling og grøntsager hver dag, men du bør overvejende vælge sunde råvarer. Sørg for at få de rette vitaminer, og spis fisk et par gange om ugen, som indeholder omega 3-fedtsyrer.

2. Ophold dig udendørs og dyrk motion
Det er godt for immunforsvaret at opholde sig udendørs, og det er godt for immunforsvaret at dyrke motion – så hvorfor ikke slå to fluer med ét smæk? Her kan du gå efter Sundhedsstyrelsens anbefalinger om at være fysisk aktiv i minimum 30 min. hver dag.

3. Gå ikke på kompromis med din søvn!
Når vi føler os pressede og gerne vil nå en masse ting på døgnets 24 timer, så er det ofte søvnen vi nedprioriterer. Hvis du døjer med et svækket immunforsvar, kan søvnen være et af de bedste punkter at kigge på først. Sæt klare rammer for din nattesøvn, så du får det anbefalede antal timer – det kan gøre en kæmpe forskel for din krop og mentalitet.

4. Husk at stresse af og lade op
Selvom søvnen sørger for at fylde energidepoterne, så er det vigtigt at give dig selv pauser på andre tider af døgnet også. På den måde kan du komme ned i gear, trække vejret dybt og lukke af for tankerne – og det styrker ligeså immunforsvaret!

Hvad søger du efter?

100% Plant Protein 900g - Scitec Nutrition

En har købt

100% Plant Protein 900g - Scitec Nutrition

10 Minutter Siden Fra Rønde

Din kurv