Hvilke vitaminer mangler jeg?

Hvilke vitaminer mangler jeg?

Hvilke vitaminer mangler jeg?

De fleste får den rette mængde vitaminer gennem deres kost, og nogle supplerer med kosttilskud i form af vitaminpiller for at opnå den helt rette mængde. Alligevel kan det ske, at du oplever mangel på vitaminer – men hvordan finder du ud af, hvilke vitaminer du mangler?

Hvis du følger de officielle kostråd, vil de fleste opleve det rette vitaminindtag, da rådene blandt andet er udviklet for at sikre dette. Hvis du er i underskud, vil mange måske opdage manglen tilfældigt ved at få taget blodprøver ved lægen, som kan give svar på, hvilke vitaminer du mangler. Hvis du har en mistanke om mangel på vitaminer, kan du undersøge de forskellige symptomer på vitaminmangel.

Symptomer på vitaminmangel

Du skal sørge for at få den rette mængde vitaminer, fordi hver vitamin har en nødvendig funktion for os som mennesker. Derfor kan du opleve gener, som indikerer, at du er i underskud på en bestemt type vitamin heriblandt:

  • Vitamin A: Kan påvirke øjnene, så du føler dig natteblind samt oplever tørhed både i øjne, hud og hår.
  • Vitamin D: Kan påvirke dine knogler negativt og medføre smerter, men du kan også opleve påvirkninger på humøret i mangel på Vitamin D.
  • Vitamin E: Kan medføre daglige synsforstyrrelser, dog er det meget sjældent.
  • Vitamin K: Hvis du nemt får blå mærker eller bløder, kan det skyldes mangel på Vitamin K.
  • Vitamin C: Kan medføre dårligere immunforsvarer og sår, der har svært ved at hele.

Dog kan det siges, at det er yderst sjældent, at du oplever vitaminmangel, medmindre du ikke spiser varieret eller lider af en sygdom. 

Hvad søger du efter?

100% Vegan Protein 100g - Scitec Nutrition

En har købt

100% Vegan Protein 100g - Scitec Nutrition

10 Minutter Siden Fra Rønde

Din kurv