Hvad er vitaminer?

Hvad er vitaminer?

Vitaminer er nødvendige for, at du kan leve. Du tænker næppe over det, men du får vitaminerne igennem din mad, og de hjælper din krop med at fungere, som den skal.

Det er vigtigt, at du hverken får for få eller for mange vitaminer – det er en balance. Mangel på blot ét vitamin kan betyde, at din krop ikke er velfungerende, og derfor kan det være nødvendigt med et tilskud. I Danmark er det blandt andet anbefalet, at vi indtager D-vitamin som tilskud i vinterhalvåret, fordi der ikke er nok soltimer til at give os den nødvendige mængde.  

Hvordan sikrer man at få de rette vitaminer?

Det er slet ikke så svært! Du får nemlig en masse vitaminer gennem en helt almindelig sund kost – ofte de ting, du spiser, når du træner. Det kan være grøntsager, frugt, fuldkornsprodukter, mejeriprodukter, kød og fisk. Samtidig skal du huske at drikke en masse vand, så du også får de nødvendige mineraler.

Supplerer du din kost med flere vitaminer gennem kosttilskud, så er det vigtigt, at du er opmærksom på ikke at få for mange vitaminer. Hvis du er i tvivl om, hvorvidt du får for mange eller for lidt vitaminer, så kan du blive tjekket for et udvalg af vitaminer ved hjælp af en simpel blodprøve hos lægen. Dog er en blodprøve kun nødvendig, hvis du har symptominer på indtag af for mange eller for få vitaminer.

 

Hvad søger du efter?

100% Plant Protein 900g - Scitec Nutrition

En har købt

100% Plant Protein 900g - Scitec Nutrition

10 Minutter Siden Fra Rønde

Din kurv