Hvad er maca?

Hvad er maca?

Maca er et ekstrakt fra maca-roden. Maca-roden er blevet dyrket i de peruvianske Andesbjerge i mere end 3000 år, og er en rod, der har en del til fælles med kål. Den er dog helt sin egen, og i roden har man blandt andet fundet et stof, der er blevet døbt macamider, et stof, der ikke er fundet noget andet sted. Derudover indeholder roden protein og en lang række vitale næringsstoffer.


Maca-piller fra naturproduktet


Maca er kendt for at have flere gavnlige effekter, og bønderne i Peru har oplevet et vaskeægte boom, fordi efterspørgslen på deres Maca-rod er blevet så stor. Maca-piller og pulver, der er udvundet fra den tørrede rod, har navnlig trukket overskrifter på grund af gavnlige effekter i forbindelse med sexlyst, libido, udholdenhed, samt i relation til kvindens overgangsalder og humørsvingninger på grund af hormonelle ubalancer. Det er altså et rigtigt spændende naturprodukt, som er værd at se nærmere på for rigtig mange danskere.


Med på maca-bølgen


Maca er det nye og store hit indenfor naturlige kosttilskud, og endnu engang viser Sydamerikas natur, at den gemmer på utrolige egenskaber, som de lokale har kendt til i mange år, men som vi i Vesten først nu har fået øjnene op for. Hvis du gerne vil prøve og mærke effekten af maca-roden, så kan du her på siden finde flere produkter med ekstrakt fra maca.


Forskning i maca og sexlyst


Der er endnu ikke meget forskning i maca-roden, men det er dog blevet vist, at roden højner sexlysten hos både mænd og kvinder. Det ser også ud til, at mænds fertilitet bliver forbedret, foruden at kvinders ubalancer i forbindelse med overgangsalderen, menstruation bliver hjulpet på plads, når man spiser et kosttilskud med maca.
Vi kan kun anbefale, at du prøver maca af, og ser, om det kan give dig en forbedret sexlyst, eller en af de mange andre gavnlige effekter, som roden har haft for mange andre mennesker.


FAKTA! Maca, fertilitet & drive


I Peru har de indfødte indianere brugt maca til at øge fertiliteten og højne sexlysten. Roden har altså været deres elskovsmiddel, eller afrodisiakum, som det også hedder. Det var også ment, at roden gav større udholdenhed og mere energi, hvilket jo også er praktiske egenskaber i et elskovsmiddel. På grund af disse positive effekter kaldes maca-roden også nogle gange for peruviansk ginseng.

 

Køb her

Hvad søger du efter?

Zero Carb Isogreat 900g Scitec Nutritions

En har købt

Zero Carb Isogreat 900g Scitec Nutritions

10 Minutter Siden Fra Rønde

Din kurv