Hvad er kosttilskud?

Hvad er kosttilskud?
Hvad er kosttilskud?
De fleste indtager en eller anden form for kosttilskud, men er du egentlig selv opmærksom på, hvad det er? I dette indlæg vil vi gøre dig klogere på den store verden af kosttilskud, som godt kan være lidt forvirrende en gang imellem.
Et kosttilskud er ikke medicin, men et supplement til din kost, som har til formål at bidrage med næringsstoffer og lignende. Ofte indeholder kosttilskudende vitaminer, mineraler, plantestoffer m.m., og i mange tilfælde indtages de som piller, pulverbreve eller tabletter.

Hvorfor skal jeg indtage kosttilskud?

Det eneste kosttilskud, som er anbefalet af sundhedsstyrelsen, er vitamin D, der skal indtages i vinterhalvåret. Men udover det, er der ikke nogen anbefalinger, så længe du spiser sundt og varieret til daglig. En ordentlig kost giver os nemlig den mængde vitaminer og mineraler, som vi har brug for, men der kan være nogle tilfælde, hvor det er en god idé at supplere med kosttilskud.
Det kan for eksempel være personer, som spiser plantebaseret eller har allergi overfor mælkeprodukter. Det kan også være gravide, ældre eller helt små børn, som anbefales at indtage bestemte kosttilskud.

Hvilke kosttilskud kan jeg tage i forbindelse med træning?

Hvis vi ser bort fra alle de gængse kosttilskud, som anbefales af sundhedsstyrelsen, er der helt sikkert mange, som forbinder kosttilskud med styrketræning. Som styrketræner kan det være en god idé at supplere med kosttilskud, fordi intensiteten gør, at du har behov for ekstra næring.
Hvis du styrketræner, kan du overveje at indtage protein-, kreatinpulver, weight gainer, fiskeolie osv. Husk at være opmærksom på den anbefalede dosis, samt hvornår det anbefales, at du indtager de forskellige kosttilskud. Det anbefales for eksempel, at du indtager protein- eller kreatinpulver lige efter styrketræning for at opnå den ønskede effekt.

Hvad søger du efter?

Zero Carb Isogreat 900g Scitec Nutritions

En har købt

Zero Carb Isogreat 900g Scitec Nutritions

10 Minutter Siden Fra Rønde

Din kurv