Hvad er D3-vitamin?

Hvad er D3-vitamin?

D3 vitamin er den del af vitamin D-familien, som bruges i kosttilskud. Den anden del hedder D2, men den finder du kun i behandlinger på hospitalet. D3 er et vigtigt vitamin for kroppen, og det dannes naturligt i kroppen, når din hud bliver ramt af solens lys. Der findes også D-vitamin i mad, men det er små mængder. Det er frem for alt solen, der giver os vores nødvendige mængde D-vitamin.


Hvad betyder D-vitamin for kroppen?


D-vitamin fra solen, eller kosttilskud med D3-vitamin, har en stor og gavnlig effekt på din krop. D3-vitamin sørger for at holde dine knogler og dine tænder stærke samt at styrke dit immunforsvar. Hvis du lider af mangel på vitaminet D3, så risikerer du at få symptomer såsom træthed, smerter i led og muskler samt kramper. Det er derfor noget man som dansker bør være opmærksom på.


D3-vitamin som kosttilskud


Hvis du vælger at tage D3-vitamin som kosttilskud, så kan du trøste dig med, at kroppen ikke har brug for store mængder af det gode vitamin. En jævnlig, let dosering, som angivet på kosttilskuddets emballage, vil være rigeligt til at sikre dit niveau af D3-vitamin. Hvis du er i tvivl, om du lider af en mangel på D3-vitamin, så kan du kontakte din læge, som kan undersøge dit blod for mængden af D-vitamin.


Solvitaminet D3


Du er måske vant til at tænke, at din sunde kost klarer dine behov hvad angår vitaminer. Men med D-vitaminet er det desværre ikke så enkelt. Hvis dit arbejde tvinger dig til at være meget indendørs, så er det sandsynligt, at du lider af D3-vitaminmangel. I så fald er det om at handle, så du kan få noget af den energi tilbage, som du har mistet på grund af vitaminmanglen. Det er noget nemmere at købe et kosttilskud med D3-vitamin, end ligefrem at ændre arbejde, for at kunne komme mere ud i solen, så det er jo en god nyhed.


FAKTA! Får du nok D-vitamin?

Sagen er, at vi ikke får så meget sol på de danske breddegrader, og især ikke om vinteren. Samtidigt har mange af os jobs, hvor vi sidder indendørs, hvor vi ikke kan nyde godt af den sol, der nu engang er. Det betyder, at spædbørn anbefales at få et supplement af D-vitamin indtil de er 4 år gamle, og at op mod halvdelen af den danske befolkning lider af let mangel på D-vitamin. Hvad med dig, får du nok D-vitamin?

 

Køb her

Hvad søger du efter?

100% Whey Protein Professional 2350g - Scitec Nutrition

En har købt

100% Whey Protein Professional 2350g - Scitec Nutrition

10 Minutter Siden Fra Rønde

Din kurv