Hvad er D-vitamin?

Hvad er D-vitamin?

D-vitamin optages i huden, når solen skinner på os, men vi kan også få det gennem kosten – blandt andet via fede fisk, men også i en begrænset mængde, når du indtager mælkeprodukter eller æg. Dog er der ingen tvivl om, at solen er den primære kilde, når vores kroppe skal optage D-vitamin.

”Ud i solen, så du kan optage noget D-vitamin” – den vending har du helt sikkert hørt før. D-vitamin dannes nemlig i huden, når solen skinner på den. Men hvad gør vi så, når solen ikke skinner?

I Danmark er vi desværre ikke så heldige, at vi kan regne med, at solen skinner året rundt. Derfor anbefales det, at vi indtager et D-vitamintilskud i vinterhalvåret. For ældre mennesker eller folk, der undgår solen, anbefales et tilskud hele året.

Hvad er D-vitamin godt for?

D-vitamin hjælper med at regulere indholdet af calcium i blodet. Hvis calciumniveauet er for lavt, vil biskjoldbruskkirtlerne afgive en øget mængde hormon, der gør, at nyrerne vil aktivitere D-vitaminet. Derudover hjælper det også med at bevare en normal celleudvikling, hvilket er en nødvendighed for kroppen. Når D-vitaminerne indtages, aktiveres de først, når de har været igennem lever og nyrer, hvor omdannelsen sker.


 

Hvad søger du efter?

100% Whey Protein Professional 2350g - Scitec Nutrition

En har købt

100% Whey Protein Professional 2350g - Scitec Nutrition

10 Minutter Siden Fra Rønde

Din kurv