Hvad er D-vitamin?

Hvad er D-vitamin?

D-vitamin optages i huden, når solen skinner på os, men vi kan også få det gennem kosten – blandt andet via fede fisk, men også i en begrænset mængde, når du indtager mælkeprodukter eller æg. Dog er der ingen tvivl om, at solen er den primære kilde, når vores kroppe skal optage D-vitamin.

”Ud i solen, så du kan optage noget D-vitamin” – den vending har du helt sikkert hørt før. D-vitamin dannes nemlig i huden, når solen skinner på den. Men hvad gør vi så, når solen ikke skinner?

I Danmark er vi desværre ikke så heldige, at vi kan regne med, at solen skinner året rundt. Derfor anbefales det, at vi indtager et D-vitamintilskud i vinterhalvåret. For ældre mennesker eller folk, der undgår solen, anbefales et tilskud hele året.

Hvad er D-vitamin godt for?

D-vitamin hjælper med at regulere indholdet af calcium i blodet. Hvis calciumniveauet er for lavt, vil biskjoldbruskkirtlerne afgive en øget mængde hormon, der gør, at nyrerne vil aktivitere D-vitaminet. Derudover hjælper det også med at bevare en normal celleudvikling, hvilket er en nødvendighed for kroppen. Når D-vitaminerne indtages, aktiveres de først, når de har været igennem lever og nyrer, hvor omdannelsen sker.


 

Hvad søger du efter?

8000mg Grønne Kaffebønner

En har købt

8000mg Grønne Kaffebønner

10 Minutter Siden Fra Rønde

Din kurv