Hvad er C-vitamin?

Hvad er C-vitamin?

C-vitamin – også kaldet ascorbinsyre – er et antioxidant, og de fleste kender det, som et vitamin der er særligt godt for immunforsvaret. Samtidig har C-vitamin også en påvirkning på den normale psykiske funtion samt et fungerende nervesystem. Du finder C-vitamin i det meste frugt og grønt, og det er heldigvis fødevarer, som de fleste indtager hver eneste dag. I Danmark kommer størstedelen af C-vitaminer fra vores indtag af kartofler.

C-vitamin er – ligesom B-vitamin – et vandopløseligt vitamin, som nemt opløses i kroppen, men til gengæld udskilles igen ved hjælp af urin. Det betyder også, at vi nærmest ikke kan indtage for mange C-vitaminer!

Hvad er C-vitamin godt for?

Vi har allerede været kort inde på, hvad C-vitamin er godt for. Helt overordnet kan det siges, at C-vitamin forbedrer immunforsvaret, dannelsen af aminosyre og dannelsen af adrenalin.

C-vitamin hjælper altså med at beskytte mod eventuelle virusser og bakterier, så du kan undgå at blive syg.

Samtidig hjælper C-vitamin med dannelse af aminosyrer, som kroppen benytter til at opbygge protein. Aminosyren i C-vitaminer indgår i kollagen-proteinet, som er nødvendigt i sener, brusk, tandkød og knogler.

C-vitamin er også med til at danne hormonerne nordadrenalin og adrenalin, der bruges som et signalstof fra nervecellerne. Det kan være, når du udfører en fysisk aktivitet med høj intensitet, hvor pulsen skal stige, eller når du fryser og får kuldegysninger.


 

Hvad søger du efter?

8000mg Grønne Kaffebønner

En har købt

8000mg Grønne Kaffebønner

10 Minutter Siden Fra Rønde

Din kurv