Hvad er B-vitaminer?

Hvad er B-vitaminer?

B-vitamin udgør en bred vifte af forskellige vitaminer, som alle er nødvendige for, at kroppen fungerer, som den skal. Du har helt sikkert hørt om både B1, B2, B3, B5, B6, B7, B9 og B12-vitamin, som karakteriseres som de vigtigste B-vitaminer.

B-vitamin er et vandopløseligt vitamin, som let optages i kroppen, men det betyder også, at det hurtigt udskilles igen. Du vil dog sjældent opleve mangel på B-vitaminer, da de forekommer i et bredt udvalg af fødevarer. Hvis du spiser vegetarisk, skal du til gengæld være opmærksom på at supplere med B12-vitamin, da det stort set kun findes i kød.

Hvad er B-vitamin godt for?

Som sagt findes B-vitaminer i flere varianter, og derfor er hver enkelt også god for forskellige områder i kroppen. Kosten hjælper med at aktivere B-vitaminerne, så de kan assistere i processer som nervesystemet, kredsløbet og dit stofskifte, men også til din hud, dit hår, dine negle og meget andet. Med andre ord er B-vitaminer altså gode for rigtig mange ting!

Symptomerne på mangel af B-vitamin er primært nedsat appetit, træthed og nedsat muskelkraft. Dette er dog også symptomerne på mange andre problemer, og derfor skal du primært være opmærksom på det, hvis du ikke spiser varieret.

 

Hvad søger du efter?

Zero Carb Isogreat 900g Scitec Nutritions

En har købt

Zero Carb Isogreat 900g Scitec Nutritions

10 Minutter Siden Fra Rønde

Din kurv