Hvad er aminosyre?

Hvad er aminosyre?

De fleste af os kender til proteiner og ved, at det er vigtigt for kroppen, men det er nok de færreste, der er klar over, at aminosyrer faktisk er en del af proteinerne. Proteiner består nemlig af 20 aminosyrer – nogle kan kroppen selv danne, og andre skal vi indtage i forbindelse med kost eller kosttilskud.

Du optager primært aminosyrer og proteiner ved hjælp af kød, æg og mejeriprodukter. Derfor kan det særligt være nødvendigt med et tilskud, hvis du er vegetar eller veganer og dermed undgår disse fødevarer. Når du indtager proteinet bliver det omdannet til aminosyrer, som transporteres rundt i din krop.

Hvad gør aminosyre?

Aminosyrer bidrager til forskellige ting, men en af de primære virkninger er, at det hjælper til opbygning og vedligeholdelse af celler og væv. Det er også derfor, at der kan være stort forskel på, hvor mange proteiner du bør indtage alt efter, om du er barn, voksen, træner en del eller ej. Indtager du for mange aminosyrer/proteiner, er det dog ikke katastrofalt, da de blot nedbrydes og omdannes til energi, der kan forbrændes.

Hvis du ønsker at indtage flere aminosyrer, kan det altså være en god idé at tage et kig på din kost i første omgang. Måske kan du supplere eller udskifte med fødevarer, som har et større indhold af aminosyrer og på den måde opnå det nødvendige eller ønskede indtag.

Find produkter med Aminosyrer HER

Hvad søger du efter?

Lactase Enzyme 100 kapsler - Scitec Nutrition

En har købt

Lactase Enzyme 100 kapsler - Scitec Nutrition

10 Minutter Siden Fra Rønde

Din kurv